Novinky

10. 8. 2022

Nasajte Irsko kousek od „koně“ | eStravenky místo letenky

Za pěnou piva Guiness hustou tak, že by se dala krájet, najdete v centru Prahy pub Rocky O´Reillys. Jde o ideální místo, kde nasát atmosféru klasické irské hospody. Typická irská jídla, ale i vynikající burgery, žebírka a další jídla tu podlijete irskou whiskey, stoutem nebo míchanými lomcováky. A pokud máte rádi sport, můžete ho s […]

Číst dále… from Nasajte Irsko kousek od „koně“ | eStravenky místo letenky

5. 8. 2022

V „Indii“ to jde i bez masa. A jak! | eStravenky místo letenky

Dhaba Beas je síť vegetariánských a veganských restaurací, kde si pochutnáte na tradičních indických, thajských, vietnamských ale i českých jídlech. Všechny pokrmy spojuje fakt, že je pro vás vaří bez použití masa, ryb nebo vajec – a bez polotovarů. Počítejte s tím, že v Dhaba Beas se obsloužíte sami. Za všechna jídla pak platíte podle […]

Číst dále… from V „Indii“ to jde i bez masa. A jak! | eStravenky místo letenky

1. 8. 2022

Na otočku do Vietnamu | eStravenky místo letenky

Vietnamská kuchyně je jednou z nejzdravějších – a nejchutnějších – na světě. I proto vás dnes posíláme na kulinářskou dovolenou do… Prahy. Tam najdete 4 pobočky vietnamského bistra Banh-mi-ba, kde kombinují rychlost fast-foodu s jídly nejvyšší kvality. A nejde jen o slavné křupavé bagety, na které se v Banh-mi-ba specializují. Dokonalé jídlo za tři, dva, […]

Číst dále… from Na otočku do Vietnamu | eStravenky místo letenky

26. 7. 2022

Pravá Itálie již na 9 místech v ČR | eStravenky místo letenky

Pokud láska skutečně prochází žaludkem, pro lásku k Itálii to platí stokrát. Abyste si dopřáli potěšení z vynikající italské kuchyně nemusíte riskovat zpožděné lety nebo zasekané dálnice. Vyhlášenou restauraci Pizza Coloseum najdete už na 9 místech v ČR, a nejde zdaleka jen o pizzu. A určitě s sebou vezměte i děti – v Coloseu s […]

Číst dále… from Pravá Itálie již na 9 místech v ČR | eStravenky místo letenky

20. 7. 2022

Řecko v Ostravě | eStravenky místo letenky

Největší řecké delikatesy si můžete vychutnat, aniž vytáhnete paty za hranice. A jestli jste z Moravskoslezského kraje, výhoda pro vás – vyhlášenou řeckou restauraci Knossos totiž najdete v centru Ostravy. Díky autentické domácí kuchyni i atmosféře se jistě budete cítit jako na zasloužené dovolené. Stačí jen místo letenky využít stravenky. Řekové bez moře V Moravskoslezském […]

Číst dále… from Řecko v Ostravě | eStravenky místo letenky

14. 7. 2022

Los Capolitos aneb Hurá do Mexika | eStravenky místo letenky

Pokud letos vynecháte dovolenou anebo je už za vámi, hlavu vzhůru. Pokud místo letenky použijete eStravenky, můžete si vychutnat atmosféru mnoha vyhlášených světových destinací. Dnes se spolu podíváme do Mexika. Rychle, levně – a bez nekonečných front na letišti. Seznamte se s Los Capolitos! Špičkové „mexiko“ a ještě s úsměvem Los Capolitos je splněný kulinářský sen […]

Číst dále… from Los Capolitos aneb Hurá do Mexika | eStravenky místo letenky

11. 7. 2022

eStravenka, vaše karetní „eso“ v peněžence, mobilu i hodinkách

PÍÍP! A oběd nebo nákup s eStravenkovou kartou je zaplacen. Rychle, pohodlně, bezkontaktně – a bez nutnosti zadávat PIN. Tento moderní způsob placení vám nejen ušetří čas, ale pomůžete tak i restauracím a prodejnám. Přidat si eStravenku do Apple nebo Google peněženky zvládnete v několika málo krocích – stačí číst dál. Hackeři nemají šanci S kartou eStravenka zaplatíte […]

Číst dále… from eStravenka, vaše karetní „eso“ v peněžence, mobilu i hodinkách

7. 7. 2022

Paella, španělský majstrštyk pro explozi chutí a štíhlou linii | Up kulinářská inspirace

Paella pochází z okolí španělské Valencie, ale „doma“ je dnes už po celém světě – a brzy se už možná natrvalo usadí i ve vaší kuchyni. Paella je jednoduché, vyvážené jídlo vhodné pro udržování štíhlé postavy. A ještě jedna dobrá zpráva: Paelly se nepřejíte. Lze ji totiž připravit na x způsobů. My vám dnes představíme ten […]

Číst dále… from Paella, španělský majstrštyk pro explozi chutí a štíhlou linii | Up kulinářská inspirace

30. 6. 2022

Quiche Lorraine: Se slaným „kišem“ sklidíte v práci sladkou popularitu | Up kulinářská inspirace

Dnes vám představíme pokrm, který je jak stvořený pro pohoštění kolegů na pracovišti: qiuche lorraine aneb lotrinský slaný koláč. Jeho recept se nezměnil už dobrých 400 let – na jeho dokonalosti (a jednoduchosti) totiž nebylo co zlepšovat. Pokud se s ním vytasíte na pracovišti, uděláte pro vzájemné vztahy možná víc než víkendový teambuilding. Varování: Budou chtít […]

Číst dále… from Quiche Lorraine: Se slaným „kišem“ sklidíte v práci sladkou popularitu | Up kulinářská inspirace

23. 6. 2022

Bujabéza: Lahodná rybí polévka z jihu Francie zaboduje i u vás doma | Up kulinářská inspirace

„Nejlepší rybí polévka na světě“. Tak to je, prosím pěkně, bouillabaisee aneb bujabéza. Český kapr to slyší nerad a možná s tím i nesouhlasí, ale to je asi tak vše, co s tím může dělat. Tato tradiční provensálská polévka navíc nejen skvěle chutná, ale i zasytí. Stačí nešetřit rybami, zeleninou ani kořením, a nakrmíte s ní celou rodinu. […]

Číst dále… from Bujabéza: Lahodná rybí polévka z jihu Francie zaboduje i u vás doma | Up kulinářská inspirace

15. 6. 2022

Biryani, žlutá rýže s kuřecím promění každé jídlo ve svátek | Up kulinářská inspirace

Typicky žlutá barva, kořeněná vůně a chuť, na které si snadno vypěstujete závislost – to je biryani. Jistě není náhoda, že tohle tradiční asijské jídlo se odnepaměti podávalo při svatbách, rodinných oslavách nebo muslimských svátcích od Persie po jih Indie. Exploze chutí na jazyku totiž udělá svátek z každého dne, včetně prvního pondělí po výplatě. Pro […]

Číst dále… from Biryani, žlutá rýže s kuřecím promění každé jídlo ve svátek | Up kulinářská inspirace

9. 6. 2022

Enchiladas: Proč chodit na „mexiko“ do restaurace, když ho můžete mít dom | Up kulinářská inspirace

Naučit se tohle vydatné, šťavnaté a velice chutné jídlo z kuřecího masa zabaleného v tortille a přelitého pálivou chili omáčkou má velikou výhodu: To nejlepší z vaší oblíbené mexické restaurace si stvoříte doma, kdykoli se vám zachce. Ale jejímu majiteli to raději neříkejte – co když má kromě mexické restaurace i horkou mexickou krev? Tortilla jako hlavní […]

Číst dále… from Enchiladas: Proč chodit na „mexiko“ do restaurace, když ho můžete mít dom | Up kulinářská inspirace

7. 6. 2022

100 000 rozdaných obědů! Sbírejte body a pozveme i vás.

BANG!!! A šampaňské teče proudem. Důvod? Up Club Gastro právě slaví krásných 100 000 zdarma vyplacených obědů. Pozvali jsme na ně zástupy věrných eStravenkářů, kteří se k nim doslova projedli. My i oni jsme tak přispěli ke zlepšení situace v gastru po celé republice. OK, a co z toho plyne pro vás? Správná otázka! Pokud ještě nechodíte na […]

Číst dále… from 100 000 rozdaných obědů! Sbírejte body a pozveme i vás.

2. 6. 2022

Eintopf: Pro festival chutí bohatě postačí jeden hrnec | Up kulinářská inspirace

Eintopf neboli „jídlo z jednoho hrnce“ nadchne příznivce jednoduchých receptů: ingredience jednoduše vložíte do hrnce nebo pekáče, dusíte či pečete, nandáte na talíře – a zkonzumujete. Navíc přitom zašpiníte jediný kus nádobí. A jeden malý tip: Než začnete, řádně nabruste nůž, bez spousty krájení to nepůjde. Dejte chutím čas, ať se prolnou Eintopf jako tradiční německé […]

Číst dále… from Eintopf: Pro festival chutí bohatě postačí jeden hrnec | Up kulinářská inspirace

31. 5. 2022

Dražší oběd? I tak vás na něj rádi pozveme.

Pokud využíváte výhody Up Club Gastro, k obědům zdarma se jednoduše projíte – stačí pravidelně navštěvovat restaurace, kde přijímají eStravenku. Proč se to vyplatí? Od 1.7. totiž za každou platbu v restauraci nad 180 Kč s eStravenkou automaticky připíšeme na vaše konto 10 bodů. V momentě, kdy takto nasbíráte 200 bodů, dáte si další oběd zdarma. Tentokrát totiž platíme […]

Číst dále… from Dražší oběd? I tak vás na něj rádi pozveme.

26. 5. 2022

Chilli con carne: „Vypálit červa“ můžete díky papričkám i bez alkoholu | Up kulinářská inspirace

Dnes vás naučíme ikonické jídlo texmex kuchyně. Chili con carne má mexické kořeny a je oficiálním pokrmem amerického státu Texas. Tamní pistolníci v dobách Divokého západu ze svých koltů pálili prakticky bez ustání. A možná právě rozžhavené hlavně jejich revolverů je inspirovaly k chlapáckému receptu z hovězího (původně bizoního) masa, který pálí také. Díky papričkám, bez kterých tohle […]

Číst dále… from Chilli con carne: „Vypálit červa“ můžete díky papričkám i bez alkoholu | Up kulinářská inspirace

19. 5. 2022

Zapiekanka: Tradiční polský „street food“ nadchne milovníky hub i kečupu | Up kulinářská inspirace

V ulicích polských měst na zapiekanky narazíte na každém rohu. Přestože tradiční recept neobsahuje maso, jsou masově oblíbené. Abyste za touhle jednoduchou lahůdkou nemuseli do Polska, naučíme vás, jak si zapiekanky připravit doma. A s masem. Nejlepší máma vaří s kečupem …a děti tleskajíZapiekanka je v podstatě otevřený a zapečený sendvič, který zvládne připravit i úplný kulinářský začátečník. Pokud […]

Číst dále… from Zapiekanka: Tradiční polský „street food“ nadchne milovníky hub i kečupu | Up kulinářská inspirace

12. 5. 2022

Musaka – tento řecký „pokrm bohů“ zvládne i průměrný smrtelník | Up kulinářská inspirace

Do slunného Řecka doletíte letadlem za pár hodin, ale s pomocí chuťových pohárků jste tam hned s prvním soustem voňavé musaky. Upřímně, recept na tohle typické středomořské jídlo patří k těm pracnějším. Pokud se ho přesto rozhodnete vyzkoušet, odměnou vám bude božská chuť, „vyluxované“ talíře (a důrazné žádosti o nášup). Ambrozie, nektar a… musaka?Podle legend byla pokrmem řeckých […]

Číst dále… from Musaka – tento řecký „pokrm bohů“ zvládne i průměrný smrtelník | Up kulinářská inspirace

9. 5. 2022

Přichází zbrusu nový web Můj Up. Co se mění?

V úterý 10. května pro vás spouštíme nový web MujUp.cz. Můj Up neslouží pouze k získání přehled o zůstatku či správu vašich benefitů: Jde především o nástroj rozvíjející a zlepšující mezilidské vztahy napříč celou firmou. Funguje jako „interní sociální síť‘ pro podporu vzájemné komunikace mezi zaměstnanci a jejich nadřízenými. Podporuje pozitivní atmosféru a motivaci ve […]

Číst dále… from Přichází zbrusu nový web Můj Up. Co se mění?

5. 5. 2022

Tažín je voňavý recept z Maroka na nejšťavnatější maso na světě | Up kulinářská inspirace

V Maroku a severní Africe je vidíte na každém rohu: typické keramické nádoby kónického tvaru posazené na žhavých uhlících. Celou ulicí provoní vůní tažínu, která způsobuje extázi chuťových pohárků. Voňavý a šťavnatý tažín si však pohodlně připravíte i doma, bez speciální keramiky i bez rozžhavených uhlíků – postačí velký litinový hrnec. Africké kouzlo u vás doma […]

Číst dále… from Tažín je voňavý recept z Maroka na nejšťavnatější maso na světě | Up kulinářská inspirace