Zelená budoucnost ze Salátofky

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Bistro Salátofka je specialista na zdravé saláty ve vratných skleněných lahvích. Pro majitelku je hlavní čerstvé, zdravé a chutné jídlo a ekologický rozměr bezobalových obědů. Platbu zařídí eStravenka.

zdravý oběd ze Salátofky

Fandíte zdravému jídlu a ekologii? Pak vás určitě zaujme myšlenka bistra Salátofka, které sídlí na severu Čech, ve městě Most. Za projektem stojí zakladatelka Eva, která pracovala jako personální manažerka v jedné automotive společnosti. S covidem jí do života vstoupil problém zajištění obědů pro sebe a svoji rodinu. Nechtěla jíst obědy v plastových obalech, kde salát už po pár hodinách nevypadal příliš vábně a po všem navíc zbyde hromada plastového odpadu. Hledala jiné řešení. A narazila na recepty připravené do obalové technologie našich babiček – zavařovacích sklenic. Výsledkem byla velmi příjemně překvapená. Jídlo vydrželo ve sklenicích dlouho čerstvé, chutné a navíc krásně vypadalo.

Jídlo ve skle jí změnilo život. Po 15 letech opustila původní práci a pustila se do něčeho nového a snad i více smysluplného. Nabízela lidem zdravé obědy, zabalené ve vratném ekologickém obalu. A vozila jim je až do práce.

Jak Salátofka funguje

Je to komfortní, rychlé a jednoduché. Objednává se online, jídlo vám přivezou až do zaměstnání nebo si je můžete vyzvednout v tzv. „Salátofkapointech“.

Jak už název napovídá, to hlavní jakou v Salátofce saláty. Heslo je „saláty pro všechny“. Na výběr jsou saláty s masem i vegetariánské, pro sportovce, bezlepkaře, pro ženy i muže. A protože není salát jako salát, ty ze Salátofky chutnají i zarytým „odpůrcům salátů“. Vybrat si můžete třeba saláty „Tuňák s těstovinou“,  „Caesar se slaninou“ s kuřecím masem a parmazánem nebo „Sushi Bowl“ s uzeným lososem, černým sezamem a rýží. V Salátofce si také sami připravují salátové dresingy, které neobsahují žádné náhražky a konzervanty, ale jen pár kvalitních surovin. A chuť doladí domácí med. V nabídce jsou dále polévky, wrapy a dezerty.

Jaké jsou hlavní benefity projektu?

  • Zdraví: jídlo ze Salátofky je zdravé, kvalitní a cítíte se po něm lehce a plni energie.
  • Ekologie: bezobalové skleněné obaly uleví tělu i přírodě. Jsou navíc krásné a praktické.
    A podle myšlenky cirkulární ekonomiky je nejlepší odpad ten, který vůbec nevznikne.
  • Dovážka: jde především jo průmyslové zóny a kanceláře ve vybraných městech na severu Čech.
  • Jednoduchost: saláty se nemusí ohřívat, jíst můžete i rovnou ze sklenic. Ve sklenicích je unikátní mikroklima a salát si tak zachová svůj vzhled a čerstvost.
  • Lokálnost: použité suroviny jsou v maximální možné míře z místních zdrojů.
  • Neplýtvá se: saláty se vyrábí denně čerstvé a pouze na objednávku.
  • Vizuální autenticita: co vidíte na fotce, to také dostanete.
  • Vše navíc s přidanou hodnotou dobrého pocitu, že děláte něco pro okolní přírodu.

Pokud jste místní, určitě tuto zdravou a ekologickou variantu obědů vyzkoušejte. Platit můžete i naší elektronickou kartou eStravenka.

Zajímá vás, jak přistupujeme k ochraně životního prostředí u nás v Up Česká republika? Přečtěte si o našich snahách na webu na stránce Ekologie.

Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo Innovation Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…

#GreenUp