V „Indii“ to jde i bez masa. A jak! | eStravenky místo letenky

Dhaba Beas je síť vegetariánských a veganských restaurací, kde si pochutnáte na tradičních indických, thajských, vietnamských ale i českých jídlech. Všechny pokrmy spojuje fakt, že je pro vás vaří bez použití masa, ryb nebo vajec – a bez polotovarů. Počítejte s tím, že v Dhaba Beas se obsloužíte sami. Za všechna jídla pak platíte podle váhy – za 100 g si účtují pouhých 27,90 Kč.

Výživné a lehké jídlo s vyšším posláním

Práce kuchařů v Dhaba Beas není jen o přípravě jídel, ale má i hluboký etický rozměr. Záměrem je totiž nabízet výživná, lehká jídla, která prospívají zdraví a dovolit si je může úplně každý. Zvířecí produkty, geneticky modifikované plodiny nebo glutamát v nich však nenajdete. Místo nich v této restauraci sázejí na autentické, vysoce kvalitní rostlinné suroviny.
Posláním Dhaba Beas je ukázat, že to jde i bez masa, bez něhož si mnoho Čechů nedokáže „pořádné jídlo“ ani představit. Výsledek přitom chutná naprosto skvěle!

19 poboček a každý den jiné menu

Menu se v Dhaba Beas mění každý den. Což je dobrá zpráva, pokud si na jejich jídle vypěstujete zdravou závislost – každá návštěva některé z 19 poboček Dbaha Beas pak pro vás bude novým kulinářským zážitkem. 👨‍🍳
Základem většiny jídel je rýže basmati z Pákistánu a luštěniny z Indie. Sezónní zeleninu dodávají spřátelené farmy, takže čerstvost je zaručena. Zvlášť když víte, že v Dhaba Beas vaří každý den od základu, nepoužívají polotovary a „zkratky“.

Pokud jste z Prahy, nejbližší pobočku najdete snadno, v hlavním městě jich otevřeli už 15. O zbytek se dělí Benešov, Brno, Čestlice, Hradec Králové a Říčany.

  • Pokud jste z Prahy, nejbližší pobočku najdete snadno, v hlavním městě jich otevřeli už patnáct. O zbytek se dělí
  • Benešov
  • Brno
  • Čestlice
  • Hradec Králové
  • a Říčany

eStravenky máte? Tak hurá do Indie!

Samozřejmě, že v Dhaba Beas berou eStravenku i papírové stravenky. Vy si tak můžete jejich zdravá, výživná a přesto lehká jídla dopřávat ještě výhodněji.

Kdo ví – možná že bude stačit jedna dvě návštěvy, a sami zjistíte, že to jde (alespoň občas) i bez masa. A že jste i mnohem produktivnější, protože po lehkém jídle z Dhaba Beas pocítíte příliv energie. A ještě vás může hřát pocit, že se stravujete zodpovědně a s ohledem na celou planetu.

Dobrou chuť!

Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo Innovation Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…