Nápaditá vegetariánská restaurace Green Bar

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Oblíbená olomoucká restaurace Green Bar fandí bezmasému a zdravému stravování. Existuje již 16 let, kuchaři nají své receptury dopilované k dokonalosti, a přesto jsou inovativní a neustále přichází s novinkami. V Green Baru můžete navíc zaplatit s vaší oblíbenou eStravenkou.

zdravý salát z Green Bar

Dnes vám představíme další restauraci, která jde vstříc zdraví i přírodě. Jmenuje se Green Bar a je to historicky první vegetariánská restaurace v Olomouci. Podnik najdete v centru města ve Ztracené ulici a úspěšně funguje už od roku 2007. Nabízí lehká vegetariánská, veganská i bezlepková jídla s důrazem na čerstvost a lokální zdroje. V Green Baru totiž ví, že za každým dobrým jídlem stojí kvalitní suroviny, a tak jejich velkou část odebírají od místních pěstitelů, dodavatelů a farmářů.

Najíst se sem chodí nejen příznivci alternativních stravovacích směrů, ale i běžní strávníci, kteří si chtějí svůj jídelníček zpestřit a odlehčit. A mívají zde opravdu plno.

Co si dáte v Green Baru dobrého?

Bohatá každodenní nabídka obsahuje velký výběr teplých hlavních jídel, polévku, saláty, domácí pečivo, dezerty a teplé i studené nápoje. A přesto, že se jedná o vegetariánskou jídelnu, jednou týdně do menu zařazují i čerstvou rybu. V jídelně se samoobslužným barem si navíc jídlo poskládáte sami podle svých preferencí a platíte tak jen za to, kolik si toho sami „naložíte“.

Mezinárodní i sezónní chuťové inspirace

Pravidelně Green Bar pořádá i mezinárodní dny inspirované cizokrajnou kuchyní. Můžete zde tak objevovat například řecké recepty plné zajímavých chutí, indickou kuchyni se všemi jejími barvami, vůněmi a kořením, polskou kuchyni nebo americkou s hamburgery a mac&cheese. Oblíbené jsou také tématické dny, kdy je v hlavní roli určitá potravina či výživový směr (čočkové dny, těstovinové nebo bezlepkové). Oblíbené je zde i vaření podle sezóny, takže si na jaře užijete velikonoční menu, v létě pak spoustu zeleniny, ovoce, borůvek a chřestu, na podzim houby, dýně a svatomartinské hody, v zimě třeba cibulové nebo vánoční menu.

A protože jsou kuchaři z Green Baru opravdu inovativní, neustále vymýšlejí různé novinky a vegetariánské variance na klasickou českou gastronomii.

Zaplaťte zde svou kartou eStravenka

Až budete v Olomouci, Green Bar určitě navštivte, stojí to za to. Podpoříte tak myšlenku vegetariánského stravování, zdraví a lokálnosti. Platit můžete s vaší oblíbenou elektronickou kartou eStravenka.

Zajímá vás, jak přistupujeme k ochraně životního prostředí u nás v Up Česká republika? Přečtěte si o našich snahách na webu na stránce Ekologie.

Autor

Innovation Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…