Mezinárodní den řízků: Oslavte ho stylově s eStravenkou (dobrou chuť!)

Salát vadne závistí a guláš z tofu stydne studem – na řízek prostě nemají, ani kdyby se rozkrájely. Toto eso středoevropské gastronomie zaslouženě vyhrává každou anketu o nejpopulárnější pokrm mezi zaměstnanci. A protože 9. září slavíme Mezinárodní den řízků, napadlo nás pomoci vám s výběrem té správné restaurace.

Zajít na řízek je perfektní příležitost dát dohromady pár kolegů a vyrazit společně na oběd. Takto společně strávený čas dá celé vaší skupině tu správnou náplň (doslova). Za cinkotu příborů a soustředěné práce žvýkacích svalů můžete s kolegy rozebrat tipy na další restaurace, kde – podle vás – dělají ty absolutně nejvelkolepější řízky pod sluncem.

Anebo se nesobecky podělit o rodinná kulinární tajemství předávaná po generace, týkající se přípravy toho nejlepšího „wienerschnitzelu“, který lze lidskýma rukama stvořit.

A pokud chcete být tak trochu za intelektuála, můžete se vytasit s několika zajímavými fakty:

• Už Arabové ve středověku smažili maso obalené v drceném chlebuTermín „Wienerschniztel“ (vídeňský řízek) vstoupil do historie roku 1862 v Miláně

• V roce 1905 začala řízky připravovat vídeňská restaurace Figlmüller, která se díky tomu prakticky přes noc stala extrémně populární (asi na to měli nějaký speciální fígl)

• V šedesátých letech americký řetězec „Wienerschnitzel“, který ovšem prodával hot-dogy, zmátl celé generace Američanů, kteří si pod tímto termínem představují… co jiného, než hot-dog.

A pokud stále nevíte, do které restaurace vyrazíte oslavit Mezinárodní den řízků, snadno ji na pár kliknutí vyhledáte s naším vyhledávačem restaurací.

TIP: Přímo při vyhledávání můžete restaurace filtrovat podle toho, jak chcete v restauraci platit (Stravenkou, eStravenkou, eBenefity, Cadhoc, Unišek aj.)

Nezbývá než vám popřát dobrý výběr – a dobrou chuť!


Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo MarCom and Performance Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…