Francii máte blíž, než byste řekli | eStravenky místo letenky

V krásné a klidné pražské čtvrti Dejvice najdete krásné a klidné bistro à Table! Stačí jediná návštěva a hned víte, proč právě francouzská kuchyně během staletí ovlivnila přípravu jídel na polovině planety. Jídla pro vás připravuje sám majitel bistra Jean-Charles Berger. Jeho vášní jsou mořské plody. A vy na tom možná už brzy budete stejně.

Letní speciální menu ještě stihnete

Mořské „potvory“ jsou jedním z nejzdravějších jídel, tak se pojďme podívat, co pro vás Jean-Charles letos nachystal. Těšit se můžete na kalamáry, mušle, ústřice či krevety. Ty mohou sloužit jako předehra pro výborný roastbeef z volného chovu.
Na hlavní chod máte ale na výběr z mnoha dalších mas včetně tradičního hovězího po burgundsku. Několik hodin v hrnci ve společnosti těžkého červeného vína a kořenové zeleniny dává hovězímu dokonalou chuť a měkkou konzistenci.

Křidýlko nebo (žabí) stehýnko?

Na stálém menu bistra à Table! samozřejmě najdete i lahůdky francouzské kuchyně jako foie gras, slané koláče quiche nebo paté maison (domácí paštika). Ale když už jste tu, doporučujeme se trochu odvázat a vyzkoušet pokrmy, které si doma asi běžně nepřipravujete.
Tak například vynikající šneky tu dělají na x způsobů. A co se týká proslulých žabích stehýnek, nebojte se jich – chutnají asi jako jemnější kuřecí maso.

Impozantní vina od nejpovolanějších zdrojů

Víno se pěstuje a vyrábí prakticky po celé Francii. Říká se, že jsou nejlepší na světě. a my souhlasíme. Místní by totiž o víně už mohli něco málo vědět – na území Francie se pěstuje už nějakých 2 500 let. Dnes ročně vyprodukují na 8 miliard lahví…
V bistru à Table! můžete některé z nich ochutnat. Nabídka je široká, stejně jako cenové rozpětí, takže si pohodlně vyberete – anebo si dáte vysoce kvalitní víno rozlévané. Stejně jako třeba francouzský národní nápoj pastis nebo excelentní koňak.

Bez stravenek do bistra nelez

Pokud na webu bistra à Table! sjedete níže až do galerie jídel, sliny se začnou sbíhat o překot – místní dobroty jsou tak lákavé, že možná všeho necháte, sbalíte místo letenky eStravenkovou kartu (nebo papírové stravenky)… a vyrazíte si do Francie.

Na rozdíl od nepředvídatelného cestování letadlem vás tam spolehlivě doveze i metro, tramvaj nebo taxík.

Vzhledem k místní nabídce vín a destilátů je to jistě dobrý nápad.

Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo Innovation Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…