Předpokládaná doba čtení: 3 minuty
Podzimní období zve k útulným chvílím plným tepla a chutí. Dejte si s vaší stravenkovou kartou eStravenka ikonické sýrové lahůdky, které jsou ideální pro chladné dny a také synonymem pro zážitky s přáteli.
Pokud jste milovníci sýrů, užijte si na podzim fondue nebo raclette. Obě lahůdky mají švýcarský původ a nejenže zahřejí, ale přináší i spoustu radosti při společném stolování. Pozvěte přátele nebo kolegy z práce a vyrazte společně vstříc sýrovým zážitkům s eStravenkou.
Dopřejte si s vaší stravenkou fondue a raclette ze švýcarské kuchyně
Takové fondue je společenská událost. Sýrová směs se servíruje v kotlíku, ve kterém si každý zúčastněný namáčí kousky opečeného pečiva. Lidé se scházejí kolem hrnce a užívají si jídlo a společný čas. Raclette je sýr roztavený na grilu. Podávají se k němu brambory, klobásy a další ingredience, které si hosté mohou sami ugrilovat a poté zalít sýrem. Nezapomeňte ale na podzim ani na grilovaný hermelín, „balkán“, halloumi nebo na sýrové omáčky podávané k těstovinám a steakům.
Na fondue zajděte s elektronickou stravenkou do Bistra à Table
Pražské Bistro à Table je vyhlášené bistro, ve kterém můžete ochutnat autentická francouzská jídla. Šéfkuchař a spolumajitel Jean-Charles Berger je totiž rodilý Pařížan. Zastavte se na skvělou kávu, polévky, originální hovězí burgundské ragů, slaný koláč quiche nebo právě lahodné sýrové fondue.
Raclettové čtvrtky v restauraci Panská zahrada
Panská zahrada sídlí v Dobřichovicích u Prahy a vždy poslední čtvrtek v měsíci sem můžete zajít na raclette. Tak vezměte své nejbližší a dopřejte si zde příjemný gastronomický zážitek. Mimo této pochoutky můžete ochutnat i grilovaný sýr halloumi s pyré z pečeného lilku, omáčkou ze zeleného kari, fava fazolemi, quinoou a gratinovaným bramborem. Nabízejí také skvělé těstoviny nebo hovězí tatarák s uzeným tvarohem a pohankovým popcornem. Můžete si zde také naplánovat odpočinek na víkend, restaurace je spojená s krásným hotelem s wellness.
Do restaurace U kozičky na rozpečený hermelín
V teplické restauraci U kozičky si můžete dopřát rozpečený hermelín s brusinkami a listovým salátem nebo kozí sýr s ořechy v proužcích restované cukety. Mají zde také skvělé kapří hranolky z třeboňského kapra nebo hovězí rib-eye steak s pečenými brambůrkami Grenaille. Restaurace je spojená s hotelem a sídlí na okraji parku v těsné blízkosti lázeňských budov.
Vaše sýrová potěšení můžete platit s vaší nejvýhodnější stravenkou eStravenka, ať už ji máte v mobilu, v hodinkách, jako plastovou kartičku nebo v nejmodernější formě coby virtuální kartu.