Dopřejte si sýrový listopad, co třeba fondue nebo raclette s eStravenkou?

doba čtení:

2 min.

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Podzimní období zve k útulným chvílím plným tepla a chutí. Dejte si s vaší stravenkovou kartou eStravenka ikonické sýrové lahůdky, které jsou ideální pro chladné dny a také synonymem pro zážitky s přáteli.

Sýrový listopad a eStravenka

Pokud jste milovníci sýrů, užijte si na podzim fondue nebo raclette. Obě lahůdky mají švýcarský původ a nejenže zahřejí, ale přináší i spoustu radosti při společném stolování. Pozvěte přátele nebo kolegy z práce a vyrazte společně vstříc sýrovým zážitkům s eStravenkou.

Dopřejte si s vaší stravenkou fondue a raclette ze švýcarské kuchyně

Takové fondue je společenská událost. Sýrová směs se servíruje v kotlíku, ve kterém si každý zúčastněný namáčí kousky opečeného pečiva. Lidé se scházejí kolem hrnce a užívají si jídlo a společný čas. Raclette je sýr roztavený na grilu. Podávají se k němu brambory, klobásy a další ingredience, které si hosté mohou sami ugrilovat a poté zalít sýrem. Nezapomeňte ale na podzim ani na grilovaný hermelín, „balkán“, halloumi nebo na sýrové omáčky podávané k těstovinám a steakům.

Na fondue zajděte s elektronickou stravenkou do Bistra à Table

Pražské Bistro à Table je vyhlášené bistro, ve kterém můžete ochutnat autentická francouzská jídla. Šéfkuchař a spolumajitel Jean-Charles Berger je totiž rodilý Pařížan. Zastavte se na skvělou kávu, polévky, originální hovězí burgundské ragů, slaný koláč quiche nebo právě lahodné sýrové fondue.

Raclettové čtvrtky v restauraci Panská zahrada

Panská zahrada sídlí v Dobřichovicích u Prahy a vždy poslední čtvrtek v měsíci sem můžete zajít na raclette. Tak vezměte své nejbližší a dopřejte si zde příjemný gastronomický zážitek. Mimo této pochoutky můžete ochutnat i grilovaný sýr halloumi s pyré z pečeného lilku, omáčkou ze zeleného kari, fava fazolemi, quinoou a gratinovaným bramborem. Nabízejí také skvělé těstoviny nebo hovězí tatarák s uzeným tvarohem a pohankovým popcornem. Můžete si zde také naplánovat odpočinek na víkend, restaurace je spojená s krásným hotelem s wellness.

Do restaurace U kozičky na rozpečený hermelín

V teplické restauraci U kozičky si můžete dopřát rozpečený hermelín s brusinkami a listovým salátem nebo kozí sýr s ořechy v proužcích restované cukety. Mají zde také skvělé kapří hranolky z třeboňského kapra nebo hovězí rib-eye steak s pečenými brambůrkami Grenaille. Restaurace je spojená s hotelem a sídlí na okraji parku v těsné blízkosti lázeňských budov.

Vaše sýrová potěšení můžete platit s vaší nejvýhodnější stravenkou eStravenka, ať už ji máte v mobilu, v hodinkách, jako plastovou kartičku nebo v nejmodernější formě coby virtuální kartu.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Head of Communications

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…