Tahle mísa plná chutí vám ukáže, že večeře nemusí být těžká, aby zasytila. Sladká pečená dýně, oříšková quinoa, pikantní rukola a slaná feta tvoří kombinaci, která vás potěší nejen na talíři, ale i na duši. Ať už si salát vychutnáte doma, nebo si ho vezmete s sebou do práce, bude to trefa do černého. S kartou eStravenka navíc všechny suroviny nakoupíte raz dva.
Když se chutě krásně sejdou
Hlavní hvězdou je dýně hokkaidó – jemná, šťavnatá a krásně rozpečená do zlatova. Quinoa dodá bílkoviny a vlákninu, rukola osvěží a feta vše dotáhne do finální harmonie. Stačí už jen pár kapek olivového oleje, trochu citronu nebo balzamikového octa a hotovo. Minimum práce, maximum chuti.
Co budete potřebovat?
- 1 menší dýni hokkaidó
- 100 g quinoy
- 100 g sýru feta
- hrst rukoly
- olivový olej
- sůl a pepř
- šťávu z citronu nebo balzamikový ocet
Postup, který zvládnete levou zadní
Dýni nakrájejte na měsíčky nebo kostky, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a šup s ní na plech. V troubě ji nechte péct při 200 °C zhruba 25 minut – měla by být měkká a na okrajích krásně zlatavá. Mezitím si v klidu uvařte quinou podle návodu (obvykle v poměru 1 díl quinoy na 2 díly vody, vařte asi 15 minut).
Hotovou quinou promíchejte s rukolou, přidejte teplou dýni, rozdrobenou fetu a celé to zakápněte citronem nebo balzamikovým octem a trochou olivového oleje. Podávejte ještě vlažné, nebo si salát schovejte do krabičky na později. I vychlazený chutná skvěle.
Ještě o kousek lepší
Máte doma dýňová semínka? Orestujte je nasucho na pánvi a přidejte k salátu. Dodají mu parádní křupnutí i další porci chuti.
Suroviny pořídíte s eStravenkou ve většině běžných supermarketů
Obchody, kde eStravenku využijete, najdete v našem vyhledávači provozoven nebo v aplikaci Můj Up.