Na hraně dokonalosti – 3 tipy na návykově dobré hranolky

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

VAROVÁNÍ: Pokud jste na low-carb dietě, NEČTĚTE DÁL. Pošleme vás totiž ke třem našim partnerům, kteří připravují hranolky tak dobré, že se málem dostaly na seznam zakázaných látek. 😉 Přeháníme? Jen trochu – ostatně „návykovost“ doporučených hranolek nejlépe posoudíte sami. Než vyrazíte, nezapomeňte vzít s sebou svou kartu eStravenka, u našich partnerů jste s ní vždy vítáni.

vyražte na boží hranolky s kartou eStravenka

Faency Fries: „Nejoblíbenější hranolky ve městě“

A dost možná právě ve vašem městě – pobočky Faency Fries šíří vůni a chuť vynikajících hranolek už na 11 místech v českých a moravských městech, kde můžete využít platbu eStravenkou.

Recept na úspěch hranolek Faency Fries je přitom až směšně jednoduchý:

  • Nejkvalitnější a pro výrobu hranolek nejvhodnější odrůdy brambor, výhradně z ČR, testujete s až maniakální pečlivostí
  • Na základě tradiční vlámské receptury vymyslíte vlastní recept
  • Hranolky smažíte dvakrát – nejdříve delší dobu na nižší teplotu, poté krátce na vysokou teplotu
  • Používáte výhradně rostlinný olej, který podtrhne pravou chuť brambor
  • Před servírováním hranolky pouze posolíte alpskou solí a přidáte omáčku, dip nebo majonézu dle libosti

A pokud jste při chuti nebo vás prostě honí mlsná, k hranolkům si můžete dát třeba trhané hovězí z Beskyd nebo salát coleslaw.

Bruxx: Tradiční belgické hranolky v srdci Prahy

Jen pár kroků od baziliky sv. Ludmily na pražském náměstí Míru najdete po všech stránkách úžasný podnik – belgickou brasserii Bruxx. Už jen kvůli interiéru, který vás přenese do jiného století, se sem jistě budete rádi vracet. Ale interiéru se nenajíte, že?

Nechme stranou místní nabídku famózních vaflí, vždy čerstvých mušlí a ústřic, šťavnatých steaků, ryb, sýrů nebo kohouta na víně, stejně jako přes šedesát druhů silných belgických piv. Dnes nám jde přece o hranolky.

Tajemství hranolků z Bruxx zřejmě spočívá v tom, že je smaží v hovězím loji, a podávají s domácí majonézou z olivového oleje, mňam! Marná sláva, tuk je nositelem chuti. Tak se pro jednou odvažte. Je nám jasné, že u hranolek v Bruxx asi nezůstane… každopádně teď máte o důvod víc, proč se vypravit na pražské Vinohrady. TIP: Bývá narváno, tak si pro jistotu udělejte rezervaci (formulář najdete na hlavní stránce webu).

Burger King: XXL porce pro vlčí hlad

Burger King netřeba představovat. Pokud ale patříte k těm asi osmi lidem, kteří dosud neví, že v tomto řetězci platíte eStravenkou, no tak už k nim nepatříte. Ani v Burger Kingu se jistě neomezíte jen na místní zlaté a křupavé hranolky, které jsou ideální přílohou k vyhlášeným královským burgerům. Hranolky v Burger Kingu můžete mít ve verzi XXL, jako střední porci s kečupem nebo lehkou majonézou, anebo se sýrovou omáčkou a kousky pikantních jalapeňos.

A to je dnes vše, přátelé hranolek. My i vaše eStravenka vám přejeme dobrou chuť!

Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo Innovation Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…

ikona hranolky